Alles over 5G

Wat is 5G?

Na 3G en 4G, lanceerden BASE en Telenet in december 2021 het 5G-netwerk. 5G is de nieuwe generatie internetverbinding. 100% veilig, superstabiel en in de toekomst tot 5 keer sneller.

Hoe werkt het?

Om 5G te gebruiken heb je drie dingen nodig:

• 5G-toestel

Niet alle gsm’s kunnen verbinding maken met het 5G-netwerk. Vooral nieuwere toestellen zoals de Samsung S21 of iPhone 12 zijn klaar voor deze nieuwe technologie. Je kijkt dus best een na of jouw toestel verbinding kan maken met een 5G-netwerk.

Tip: heb je en iPhone? Zorg dan dat je zeker de laatste iOS-update installeerde!

• Activatie via de My BASE-app

Open de My BASE-app, klik op ‘Meer’ en daarna op ‘5G’. Daar zie je of 5G geactiveerd is voor jouw abonnement. Met de schuiver kan je 5G activeren wanneer je wil. Aan jou de keuze! Opgelet, klanten met een herlaadkaart of een BASE 0 kunnen dit niet activeren.

• 5G-netwerk

Niet overal in België is 5G nu al beschikbaar. Maar BASE investeert om het in heel België beschikbaar te maken.

Geen 5G in de buurt? Dan bel en surf je automatisch op het beschikbare 4G network.

Check hier de kaart met onze 5G dekking

Vanaf 18/04/2022. Let wel: dit gaat in verschillende stappen. We voorzien in 2025 een volledige dekking van 5G op ons netwerk. Het duurt namelijk even vooraleer we alle zendmasten hebben voorzien van de juiste apparatuur.

Niets. Net als 4G en 3G, is 5G een netwerkverbinding. Je betaalt niets extra als je die gebruikt.

Absoluut. 5G-zendmasten en het netwerk worden streng gecontroleerd door alle betrokken instanties. Ze zijn dan ook perfect veilig.

Eind 2022 startte TADAAM met de uitrol van 5G-compatibele modems. Bestaande TADAAM-klanten die in een 5G-gebied wonen zullen van TADAAM een mailtje krijgen om gratis hun modem in te ruilen als ze dat willen.  Nieuwe klanten die in een 5G-gebied wonen, krijgen automatisch zo'n 5G-modem.