Alles weten over oproepen doorschakelen

Je hebt geen zin om je gsm-oproepen te beantwoorden? Met de oproepdoorschakeling van BASE, schakel je al je oproepen makkelijk door naar elk Belgisch nummer (vast of mobiel).

Er zijn twee manieren:

  • via het menu van je toestel: volg de aanwijzingen van je toestel en raadpleeg eventueel de handleiding.
  • aan de hand van verschillende codes. 

Je schakelt oproepen naar een ander Belgisch gsm-nummer of naar een andere vaste telefoon in België door via volgende codes:

Als je een oproep niet kan beantwoorden:

  • Inschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): **61*[doorschakelnummer]#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.
  • Uitschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): ##61#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.

Als je gsm geen signaal ontvangt:

  • Inschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): **62*[doorschakelnummer]#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.
  • Uitschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): ##62#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.

Als je in gesprek bent:

  • Inschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): **67*[doorschakelnummer]#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.
  • Uitschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): ##67#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.

Om alle oproepen door te schakelen:

  • Inschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): **21*[doorschakelnummer]#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.
  • Uitschakelen: geef de volgende code in (alsof je een telefoonnummer intoetst): ##21#. Druk op Bellen. Er verschijnt een melding op je scherm als bevestiging.

Doorgeschakelde gesprekken worden gefactureerd alsof je zelf belt. Als je één van je gesprekken naar een ander BASE-nummer doorschakelt en iemand belt je op, dan rekenen we het gesprek aan tegen het BASE-tarief (naar een vaste telefoon tegen het tarief voor vaste telefoons, naar een internationaal nummer tegen het roamingtarief).

Ja!

Ook als je voicemail actief is, kan je de doorschakeling activeren. Inkomende gesprekken worden dan niet naar je voicemail doorgestuurd, maar naar het nummer dat je hebt ingesteld.