Alles over RCS

RCS: wat is dat?

RCS staat voor Rich Communication Services en kan je zien als de opvolger van de gekende sms. Want de manier waarop we berichten versturen, veranderde enorm sinds we begonnen sms’en. We sturen meer foto’s, praten met meerdere mensen tegelijk, delen onze locatie of leuken onze gesprekken op met GIF’s en video’s. RCS maakt dat allemaal mogelijk via de Google Berichten-app.

Hoe werkt het?

Om rcs te gebruiken, heb je volgende zaken nodig:

• Een Android-smartphone (minimum Android 5.x).
  • De Google Berichten-app. Heb je een Samsung of de nieuwste Huawei? Dan kan je de app downloaden in de Google Play Store. Andere Android Smartphone? De Google Berichten-app staat standaard op je telefoon en gebruik je nu al om te sms’en.
  • Je aanvaardt de algemene voorwaarden om de messaging dienst te gebruiken.
  • Ook je ontvanger moet voldoen aan de voorwaarden. Is dat niet het geval? Dan verstuur je je bericht gewoon als sms of mms. In de schrijfbalk zie je of een bericht verstuurd is als sms, mms of rcs.
  • Je toestel moet verbonden zijn via wifi of mobiele data.

Goed om te weten: voor rcs betaal je dus niet, alleen je verbruik telt.

Wil je RCS aan- of uitzetten?

• Klik in je berichten-app rechtsboven op de 3 puntjes om het menu te openen.
  • Ga naar Instellingen.
  • Kies Geavanceerd en klik op Chatfuncties.
  • Zet Chatfunctie aan of uit.